Aktuality

„Podívejte se, co a kde o mě píšou nebo kam mě pozvali na rozhovor.“

Pavel Trantina – Jak sdílet, prosazovat a chránit evropské hodnoty v době války?
1112
V prosinci jsem se vrátil na „prkna, co znamenají můj svět“ a moderoval polovinu konference, spolupořádané Evropským hnutím v ČR v Poslanecké sněmovně. Můžete se začíst do mého souhrnu celé akce nebo podívat na celý videozáznam.
Pavel Trantina – Jak darovat pomocí závěti?
2110
Ve Skautské nadaci Jaroslava Foglara jsme uspořádali živé vysílání o tom, jak lze darovat ze závěti. Sdílel jsem své motivace a zkušenosti s tím.
Pavel Trantina – Cena Přístav
0906
Rád jsem coby hrdý nositel přivítal nové držitele Ceny Přístav. „Podporovat mladé lidi ve volném čase, aby se rozvíjeli, je úkol pro celou společnost.“ A ti, kteří tu Cenu (Přístav) mají, jsou malým, ale důležitým jejím vzorem“, dodal jsem. Podívejte se, jak se celá akce vydařila.
Pavel Tratina – NNO a České předsednictví v Radě EU
1005
Od ledna působím (coby dobrovolník) jako místopředseda Výboru pro EU při Radě vlády pro NNO. A tam jsme si jednu ze dvou hlavních priorit definovali zapojení neziskovek do Českého předsednictví v Radě EU. Snažíme jednak zmapovat, jak jsme na tom se zapojením NNO do příprav předsednictví, jednak proaktivně nabízet naši pomoc státní správě. Přečtěte si víc o našich plánech.
Pavel Trantina – Konference Svět (bez) mladých
1212
Po čase jsem si promluvil na konferenci pořádané mladými lidmi, kteří měli spoustu dobrých podnětů. A proto se hrdě hlásím k oné výzvě, kterou jsem vyřkl v závěru - aby neváhali jít za svými poslanci a poslankyněmi a promluvili si o nich s nimi.
Pavel Trantina – Jak EU podporuje dobrovolnictví? Evropský sbor solidarity od roku 2021
0104
Ve třetím z řady webinářů pro slovenskou IUVENTU jsem se zaměřil na to, jak EU podporuje dobrovolnictví a na zkušenosti s vyjednáváním nového Evropského sboru solidarity, na němž jsem se také podílel. Hostem byl Lukáš Pachta.
Pavel Trantina – Měření dopadu dobrovolnictví při práci s dětmi a mládeží
2503
Druhý webinář pro IUVENTU jsem zaměřil na měření dopadu a cituji v něm řadu studií, kterými jsem se v posledních letech inspiroval, i výstupy projektů, na nichž jsem se podílel.
Pavel Trantina – Měření hodnoty dobrovolnictví
1703
Slovenská IUVENTA mě požádala o sérii webinářů na téma dobrovolné práce s mládeží. V tomto prvním z nich hovořím o tom, jak lze měřit hodnotu dobrovolnictví - jak to dělají v Evropě a jak jsme měření odpilotovali u nás.
Pavel Trantina – Spustili jsme foglarovskou hru v ulicích staré Prahy
0912
A věříme, Věříme, že tato aktivita pomůže rodičům s dětmi prožít venku smysluplně a dobrodružně, ale zároveň bezpečně, společný čas. Přijďte si ji vyzkoušet.
Pavel Trantina – Premiér nahrazuje zástupce NNO agrárními lobbisty
1006
Proti zmanipulování výběru českých zástupců do Evropského hospodářského a sociálního výboru ze strany premiéra Babiše se ozvaly české neziskovky. Cením si toho.
1212
V Evropském hospodářském a sociálním výboru jsme se na migraci podívali z trochu jiného úhlu. V Bruselu schválili mé stanovisko na téma Náklady neexistence migrace a neprováděné integrace - tedy co bychom si počali, kdybychom neměli (pracovní) migranty a kdybychom je nedokázali dobře integrovat. Podívejte se na záznam.
2511

I vaše závěť může pomoci

25.11. 2018 - 25.11. 2018
Skautská nadace Jaroslava Foglara byla založena díky několika štědrým odkazům a darům a spravuje odkaz dalšího z dárců, který ovlivnil mnoho generací mladých lidí u nás, včetně mě, Jaroslava Foglara - Jestřába.
1909
Na zářijovém plenárním jednání Evropského hospodářského a sociálního výboru jsme přijali stanovisko k Iniciativě EU pro boj s šířením dezinformací na sociálních sítích. Kromě toho, že jsme návrh Evropské komise podrobili poměrně velké kritice jako nedostatečný, se do stanoviska dostala řada mých návrhů, mj. podpora East Stratcom Task Force, která bojuje především s cílenými ruskými dezinformacemi.
1206
Téměř polovina mého života je spojena s Českou radou dětí a mládeže. O těch 20 letech jsme diskutovali s kolegy a kolegyněmi v Roztokách. Podívejte se na záznam.
2311
Na představení Indexu genderové rovnosti 2017 jsem měl 11. října možnost za EHSV diskutovat s experty na problematiku vícečetné diskriminace žen. Pouze v anglickém jazyce.
1002
Neformální vzdělávání mě díky skautingu provází 27 let a dlouhodobě se snažím o jeho uznávání. Přečtěte si rozhovor.
0302
Jak by k neformálnímu vzdělávání měli přistupovat zaměstnavatelé? O tom jsem mluvil na konferenci Evropské agentury pro odborné vzdělávání (CEDEFOP) v řecké Soluni. Pouze v anglickém jazyce.
0812
V letech 2015-2018 jsem se v Evropském hospodářském a sociálním výboru ujal role předsedy Sekce pro zaměstnanost, sociální věci a občanství. V článku jsem popsal, co mě tam čeká.
2903
V EHSV jsme nedávno hostili konferenci o roli svědomí a disentu při pádu Berlínské zdi. Měl jsem tu čet ji zahájit, a protože mi přišlo, že jim v programu chybí český pohled, trochu jsem zavzpomínal na roli svého někdejšího hradního šéfa Václava Havla. Záznam pouze v anglickém jazyce.
Pavel Trantina

Napište mi zprávu

 

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu. Zásady zpracování osobních údajů